Labels

marți, 24 ianuarie 2012

Fit & Fabulous | Miscare, miscare, miscare!

Dragelor, este marti, am avut ieri primul examen din sesiune, sunt la birou si tot ce imi doresc e sa plec mai repede acasa... dar parca nu e o marti asa urata ca de obicei - o fi de la soare, de la temperaturile cu plus sau pur si simplu ceaiul verde pe care l-am consumat mi-a dat energie.

Si fiindca am aceasta stare de spirit - feel good mood - am hotarat ca este momentul sa reiau seria de postari Fit & Fabulous. Poate pentru ca am intrat un pic cam abrupt in acest domeniu, exprimandu-mi dorinta de a fi cat mai slaba, cat mai fit... am sarit peste partea in care va povestesc cate ceva despre mine, cum am ajuns aici si v-am dat impresia ca sunt o maniaca.

The beginning...
Sunt in Bucuresti de mai bine de 8 ani, aici e aproape acasa pentru mine. Cand m-am mutat aici am descoperit Mc, shaorma, gogosi, praji, multe praji... plus ca la 15 ani nu prea vroiam sa aud de gatit. Asa am ajuns la o greutate impresionanta de 57 kg si 1.63 (de la 51). Nu era enorm, dar in grupul meu, eram cea mai voluptoasa. M-am hotarat sa slabesc si am ajuns in vreo 2 luni la 49 kg, ajungand sa consum 1 cartof fiert pe zi sau 5 felii de paine neagra. Sportul nu exista inca pentru mine, eram chiar scutita de la orele de miscare la liceu.

Ups & Downs...
Cand am revenit la alimentatia veche am urcat instant la 54 kg si probabil daca nu m-as fi oprit, as fi tot crescut. Mi-am dat seama ca excesele NU sunt bune, ca trebuie sa adopti o alimentatie sanatoasa for life daca vrei sa iti tii greutatea sub control.

Pana sa intru la facultate am fluctuat in jurul a 51-53 kg, fiind mereu nemultumita de felul in care aratam, mai  ales printre colegele mele de ASE. Am slabit din nou pana la 48 kg cu o dieta magica.

The Change...
Totul s-a schimbat atunci cand prietenul meu s-a saturat sa ma vada mereu nemultumita de felul in care arat si mi-a spus in fata "DEGEABA tii diete si te infometezi, fara sport NU vei arata asa cum iti doresti tu niciodata" - o miscare destul de riscanta tinand cont ca eram impreuna de putin timp. Dar el facuse sport de perfomanta si asta se vedea, nu prea puteam sa il contrazic... am zis hai sa fac ca el si mi-am cumparat o bicicleta eliptica. Am inceput sa pedalez in fiecare zi si dupa vreo 2 luni deja se vedeau rezultate - eram mai tonifiata, mai happy cu mine, momentele in care ma uitam in oglinda si nu imi placea ce vad deveneau rare. Nici cand am avut cea mai mica greutate de cand ma stiu nu aratam la fel de bine ca dupa ce m-am apucat de sport. Pentru ca degeaba tii diete si ajungi sa ai inaltimea ta in cm -120 kg, dar nu ai un corp tonifiat si daca nu antrenezi muschii.

Not enought...
Din pacate toate experimentele mele nu au ramas fara urme si am o celulita de toata uratenia. Am hotarat sa imi curat si mai mult alimentatia si sa exclud complet dulciurile, prajelile, painea, fast-food-ul. Nici inainte nu exageram, dar acum daca consum 1 data pe saptamana 2 patratele de cioco sau o gura de praji - dar nici macar. Fast-food, prajeli niciodata...

De 2 ani fac 30 min de bicicleta eliptica de 4-5 ori pe saptamana, pauza doar cand sunt plecata din Bucuresti. Acesta este minumul de miscare pe care ar trebui sa il faca oricine! Vara mai adaug programului de sport alergari in parc, exercitii pentru coapse, abdomen.
De 2 luni am inceput sa fac Pilates de 3 ori pe saptamana acasa, dupa un filmulet de 20 min - rezultatele se vad si sunt spectaculoase - mi s-a aplatizat abdomenul si incepe sa se contureze foarte frumos. Multi considera aceste exercitii plictisitoare, dar sunt atat de usor de facut si dau rezultate rapide ;) Sper deosebire de abdomele clasice unde muschiul creste, dar muffin top-ul ramane, Pilates chiar te face mai supla.

In prezent oscilez in jurul greutatii de 48 kg, dar inca mai am solduri putin pufoase si de aceea planuiesc sa imi fac in cel mai scurt timp un abonament la aerobit, pentru a face miscare si seara. Cei din jur imi spun mereu ca sunt nebuna fiindca sunt ultra atenta cu ceea ce mananc, dar eu stiu ca daca as reveni la obiceiurile vechi, as fi din nou pufoasa si nu vreau asta. NU incerc sa slabesc, aceasta greutate este ok pentru mine, dar am o alimentatie curata si consider ca niciodata nu faci suficient sport.

In urmatoarele posturi va voi vorbi putin despre alimentatia mea, despre ce exercitii fac si dau rezultate, cateva retete delicioase si light. Nu incerc sa reinventez roata, toata lumea stie ca sportul este cheia sanatatii - dar de la a fi scutita la sport toata viata, la a nu  concepe sa treaca o saptamana fara sport este un pas pe care eu l-am facut si pe care oricine poate sa il faca!

Putin conteaza daca ai 60, 50 sau 40 kg - daca nu ai un corp tonifiat si nu faci miscare vei ajunge sa te confrunti cu celulita, piele moale sau burta... eu stiu prea bine.

Voi cata si ce miscare faceti? Apreciez si niste recomandari pentru sali de aerobic in Bucuresti.
Pupici XOXO