Labels

sâmbătă, 3 decembrie 2011

Review: Shopping la FashionDays

Daca ar fi sa aleg intre shopping de cosmetice si shopping de pantofi sau de hainute, voi alege a doua categorie. Imi place la nebunie sa imi planific sesiuni de cumparaturi de 4-5 ore in weekend, in Afi sau Baneasa si sa cumpar tot ce imi place. Cand e vorba de cosmetice, de putine ori e nevoie de o planificare de timp si buget, majoritatea cumparaturilor fiind impulsive: trec pe langa stand Flormar sau ma atrage o oferta la raionul de dermatocosmetice din Sensiblu; sunt curioasa sa incerc un nou parfum la Seohora sau imi amintesc ca nu am mai trecut de ceva timp pe la DM.

De vreun an si jumatate am descoperit shoppingul online si trebuie sa recunosc ca am fost putin addicted la inceput. Posibilitatea de a avea atatea lucruri frumoase la un click distanta mi se pare foarte atractiva. Nu puteam rata site-ul fashiondays.ro, unul din cele mai cunoscutele de la noi cu oferte/campanii fashion pe perioada limitata.

Astazi vreau sa va povestesc despre experienta mea cu acest site. In istoricul meu figureaza 6 comenzi facute in ultimul an, pot spune ca mi-am facut o impresie despre ei.

Cum functioneaza?
Permanent pe Fashion Days sunt in derulare ~10 campanii pt diferite produse. Campaniile dureaza 3-5 zile, perioada in care poti comanda produsele prezentare. Pe masura ce clientii lanseaza comenzi, produsele pot deveni sold-out. Unele campanii devin sold-out dupa doar 1 zi, in special marimile mici. In 3-4 saptamani (spun ei) vei primi comanda acasa prin curier.

Campaniile pot fi pt:
  • produse vestimentare, lenjerie, pantofi, accesorii 
  • branduri mari, branduri care nu se gasesc in Romania
  • cosmetice
  • oferte generice, precum cele de pe groupon.ro
Produsele au preturi cu 30-70% mai mici decat in magazine. Nu prea ma convinge pe mine treaba asta; eu zic ca exista o reducere, dar de 20%, daca e mai mult, ceva nu este in regula.
Costurile de livrare sunt 15 RON pt comenzi mai mici de 300 de ron.

Despre produse:
De fiecare data cand vreau sa comand un produs, il caut pe internet sa aflu ceva despre brandul respectiv, care este pretul sau pe piata autohtona.

Eu am comandat pana acum pantofi, haine, 1 ceas si 1 geanta. Produsele alese sunt de pret mediu: 200 ron pt 1 pereche de pantofi piele, 350 ron pt ceas, 100 ron pt o rochie tricotata. Nu am comandat pana acum produse luxury pt ca preturile mi se par in continuare foarte mari, chiar si cu reducerea acordata. Poate in primavara voi opta pt o pereche de ochelari de fitze :)

Hainele comandate s-au potrivit ca marire. Nu am comandat insa decat 2 rochii si o bluza, nu am avut curajul sa incerc pantaloni sau fuste. Partea cea mai buna la hainute, este ca ti se spune ce dimensiuni are modelul si ce marime poarta. Astfel ca poti sa alegi mai usor ce e potrivit pt tine.

Ceasul comandat este absolut superb, dar e putin mare (il vedeti in dreapta). Are un cadran de 4 cm, iar eu am o mana extrem de subtire si nu prea ma simt confortabil sa il port. A fost extrem de larg, dar l-am stramtat. Nu imi pare rau ca l-am cumparat, doar ca nu e un ceas de purtat zilnic la birou.

Geanta a fost ok, calitate precum Accessorize.


In total am comandat 3 perechi de pantofi (plus 1 pereche pe care o astept in perioada urmatoare). Ca design, produsele arata foarte bine, sunt de calitate. Unele perechi au fost mai iefine, altele mai scumpe, dar nu am considerat niciodata ca am luat teapa cu aceste produsele. Raportul calitate/pret este ok.

Punctul sensibil este marimea. Eu port 36 si de fiecare data mi-am comandat aceasta masura:
  • Perechea de cizme imi este fixa si desi are toc de 7 cm, este usor incomoda din cauza calapodului. Pot sa o port lejer 2 zile consecutiv, dar nu mai mult. 
  • O pereche de pantofi peep-toe imi erau mici de tot cand i-am primit. I-am purtat cateva zile prin casa, pielea s-a lasat si pe urma au devenit relativ confortabili. Inca imi mai sugruma putin degetele din fata, dar nu ma dor picioarele de la ei.
  • O pereche de sandale s-a dovedit a fi cam mare. Le port cu pernute de gel fiindca altfel mi-ar aluneca picioarele in fata.
Sunt sanse ca perechea de pantofi comanda online sa nu va vina perfect. Asta se poate intampla si cu cei cumparati din magazin. In cazul meu insa, asta nu a fost o problema majora fiindca diferenta de marime s-a putut solutiona.

Livrarea: Se face prin curier la adresa trecuta in comanda. Eu am mai schimbat adresa de livrare de acasa cu cea de la birou si nu au fost probleme. Coletele vin ambalate frumos, cu un flyer de prezentare, factura fiscala si chiar o pungulita de jeleuri.

Plata: Se face la livrare, sau online cu cardul. Avantajul daca platesti cu cardul online este ca livrarea e gratuita indiferent de valoarea comenzii. Altfel, beneficiezi de livrare gratuita pt comenzi peste 300 ron sau platesti livrarea 15 ron.

Problema:
Problema cea mai mare cu Fashion Days este livrarea. Ei spun ca livrarea se face in 3-4 saptamani, dar mi s-a intamplat de 3 ori pana acum sa primesc mail la 1 luna dupa comanda ca aceasta va intarzia 1-2 saptamani. O sa imi spuneti ca daca ai asteptat 4 saptamani, ce mai conteaza 2? Ei bine, am facut o comanda la jumatatea lui octombrie pt o pereche de pantofi de purtat in zilele calde de toamna. Am primit email ca produsele vor ajunge in Romania dupa 16 Decembrie. Din experienta coletul ar trebui sa ajunga la mine dupa inca vreo saptamana si jumatate, asta inseamna de sarbatori. Eu voi fi in concediu atunci, ceea ce inseamna ca primesc coletul in Ianuarie. Destul de neplacut, nu credeti?

Anul trecut a fost si mai dureros. Am comandat in Octombrie o rochie pt revelion, care a ajuns in a doua jumatate a lui Ianuarie.

Alte comenzi au ajuns intr-adevar in 3-4 saptamani. Stiu ca intarzierea nu li se datoreaza 100%, dar tot este neplacut.

Retur: Stiu ca daca nu esti multumit, poti returna coletul in 10 zile si iti primesti banii inapoi. Eu nu am facut-o pana acum, nu stiu cat de seriosi sunt la capitolul acesta.

Per total, eu sunt multumita de produsele comandate pe fashiondays.ro
Daca nu aveti nevoie urgenta de produse, nu veti avea neplaceri. Oricum, banii ii platiti la livrare si daca va suparati rau de tot pe ei, puteti sa anulati comanda, inainte sa o primiti.

Voi ati comandat de la ei?

Pupici XOXO