Labels

vineri, 23 martie 2012

A te machia sau a nu te machia?

Dragelor,

Azi vin catre voi cu o intrebare putin nedreapta pentru ca in calitate de beauty blogger wannabe, stiti deja care este raspunsul meu. A te machia sau a nu te machia? In fiecare zi...

Cele mai multe femei isi doresc sa arata cat mai bine si de cele mai multe ori un look fara cusur da un boost de incredere. Nu cred ca este nimic rau in asta. Personal, cand ma uit in oglinda si imi place ceea ce vad, ma simt mai bine - retineti ca sunt foarte severa cu mine. Dar nu toate fetele sunt asa!

Daca te machiezi in fiecare zi e OK!

In fiecare dimineata petrec intre 10 si 30 de minute la masuta de machiaj. In zilele in care sunt pe fuga sau cand prefer un look light (80% din timp) 10 minute imi sunt suficiente pentru: crema, fdt, blush/bronzer/iluminator, fard de sprancene si rimel. Atunci cand vreau un machiaj al ochilor mai deosebit, ajung si la 30 de minute de timp "pierdut" in fata oglinzii.

Aud colege care spun ca ar da orice pt 10 minute in plus de somn dimineata. Mie acela mi se pare timp pierdut daca tot te trezesti cu cearcane si ochi umflati. Crezi ca 10 minute de somn in plus aduc un beneficiu real pentru sanatatea sau frumusetea ta? Nu prea cred.

Mai sunt persoane care spun ca faci riduri daca folosesti in fiecare zi fdt, fard sau rimel. Nu ma pronunt - nu am gasit nicio statistica sau  studiu care sa ma convinga de asta. Cert e ca nu sunt foarte fericita de  felul in care arata tenul meu fara machiaj - am cateva pete, pori dilatati si din cand in cand cate un monstrulet. Plus o culoare neuniforma. In functie de perioada, folosesc fond de ten care imi ofera acoperire minima dar suficienta. Prefer un look fresh acum cu riscul de riduri mai tarziu, decat sa ma uit urat de fiecare data in oglinda cu promisiunea ca ma tin departe de riduri.

Daca nu te machiezi deloc e ok!

In fiecare zi vad fete pe strada cu un ten impecabil, absolut stralucitor si fara urma de imperfectiuni - sau machiaj. Sau fete care au un ten cu mici imperfectiuni si care prefera un look 100% natural! E ok!
Daca tu te simti bine in pielea ta, felicitari!
Daca nu te simti confortabil sa te machezi zilnic, e ok!
Daca machiajul nu iti aduce niciun beneficiu, nicio problema!

Ce nu e ok:

Nu e ok sa adopti un machiaj de seara, ziua - farduri in culori tipatoare + gene false + sclipici + blush si ruj neon - arati ca o Barbie moderna si strangi din buze corespunzator. Eu votez NOT OK.

Nu e ok sa mergi intr-un loc (munca, facultate, liceu, party) nemachiata si sa te inchizi in baie 1 ora pentru a te aranja. Care mai e scopul de a te aranja daca deja ai salutat pe toata lumea cu fata de perna?


Dupa ce mi-am prezentat pledoaria, voi ce alegeti? Make-up on sau make-up off?

Pupici XOXO

PS: Nu uitati de Super BDay Giveaway la care puteti castiga unul din ce 9 premii!